Microsoft heeft in de VS opnieuw beroep aangetekend in de patentrechtszaak die heeft verloren van het bedrijf i4i. Door die veroordeling moest Microsoft het programma Word aanpassen voor de Amerikaanse markt. Een jury besliste vorig jaar dat een XML-algoritme in Microsoft Word een patent van i4i schendt. Daardoor moest Microsoft de tekstverwerkingssoftware aanpassen, zodat de […]

Advertentie

Microsoft heeft in de VS opnieuw beroep aangetekend in de patentrechtszaak die heeft verloren van het bedrijf i4i. Door die veroordeling moest Microsoft het programma Word aanpassen voor de Amerikaanse markt.

Een jury besliste vorig jaar dat een XML-algoritme in Microsoft Word een patent van i4i schendt. Daardoor moest Microsoft de tekstverwerkingssoftware aanpassen, zodat de technologie niet langer wordt gebruikt in softwarepakketten die vanaf 11 januari, vandaag, worden verkocht.

De softwaregigant vraagt deze keer een nieuwe hoorzitting voor ofwel het hof van beroep, of voor een gedeeltelijk panel.

[related_article id=”161452″]

Microsoft zegt wel dat het de eerdere veroordeling blijft respecteren. Nieuw verkochte exemplaren van Word bevatten de bewuste XML-technologie dus niet meer.

Advertentie