Nieuws

HP ontslaat 324 Belgen

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard kondigt vandaag het ontslag van 324 werknemers in België aan. Dat is dertien procent van de HP-arbeidspopulatie bij de zuiderburen.

Maar het staat nog niet vast of 324 ook het definitieve cijfer wordt. De Belgische vakbonden hebben al gezegd dat ze het aantal naar beneden bijgesteld willen zien.

“De komende weken wordt meer toelichting gegeven over welke posities en functies hierbij mogelijk betrokken zijn, en zal HP de vakbonden over het voorgenomen plan tot herstructurering raadplegen”, zo meldt HP in een persbericht.

De Service Desk in Mechelen, waar het overgenomen bedrijf EDS actief was, zal overgedragen worden aan HP CDS, een dochterbedrijf van HP. Deze overdracht zal weerslag hebben op meer dan tweehonderd mensen.

Meer dan verwacht
Eind oktober 2009 werd al bekend dat er in België honderdvijftig jobs op de tocht stonden in de Belgische vestiging. Uiteindelijk blijkt dat het cijfer meer dan twee keer zo hoog ligt.

Het Belgische banenverlies is onderdeel van een internationaal plan van HP waarbij 5.700 Europese ontslagen zullen vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business