Je hebt een programma of service geïnstalleerd, maar wilt wel graag weten welke aanpassingen die toepassing in het register uitvoert. RegFromApp vertelt het je. Het fungeert namelijk als een recorder: zodra je een specifiek programma of proces hebt aangeduid, legt het alle gewijzigde sleutelwaarden in een logboek vast. [download_file] Dit logboek kun je vervolgens als […]

Advertentie

Je hebt een programma of service geïnstalleerd, maar wilt wel graag weten welke aanpassingen die toepassing in het register uitvoert. RegFromApp vertelt het je.

Het fungeert namelijk als een recorder: zodra je een specifiek programma of proces hebt aangeduid, legt het alle gewijzigde sleutelwaarden in een logboek vast.

[download_file]

Dit logboek kun je vervolgens als een regbestand opslaan, zodat je de aangebrachte wijzigingen bijvoorbeeld ook snel op andere pc’s kunt doorvoeren via een dubbelklik op dat reg-bestand.

Ook handig is dat je via het menu kunt schakelen tussen een weergave van de originele en van de gewijzigde registerwaarden. Leg je de originele waarden in een regbestand vast, dan kan je ook op die manier ongewenste aanpassingen in het register snel ongedaan maken.

Overigens kun je RegFromApp ook inzetten om de wijzigingen die je zelf binnen Regedit uitvoert vast te leggen. Start hiervoor binnen de tool een nieuw proces op en blader naar C:Windowsregedit.exe. Hou er wel rekening mee dat alleen gewijzigde sleutelwaarden worden geregistreerd. Maak je ook compleet nieuwe sleutels aan, dan merkt RegFromApp dat dus niet op.