Virtualisatiespecialist VMware neemt de e-mailtechnologie Zimbra over van Yahoo, geheel volgens de geruchten die eerder deze maand de ronde deden. Klanten zijn tevreden met de nieuwe eigenaar. “We zijn verheugd met de overname door VMware”, zegt David Geens, topman van hostingbedrijf Nucleus. In zijn bedrijf gebruikt hij al virtualisatie van VMware en de mailtechnologie van […]

Advertentie

Virtualisatiespecialist VMware neemt de e-mailtechnologie Zimbra over van Yahoo, geheel volgens de geruchten die eerder deze maand de ronde deden. Klanten zijn tevreden met de nieuwe eigenaar.

“We zijn verheugd met de overname door VMware”, zegt David Geens, topman van hostingbedrijf Nucleus. In zijn bedrijf gebruikt hij al virtualisatie van VMware en de mailtechnologie van Zimbra, om ze aan zijn klanten aan te bieden.

Vooral de verticale uitbreiding van VMware vindt David Geens goed nieuws. “VMware is marktleider in de virtualisatie. Die markt gaat nog wel groeien, maar het aandeel van VMware in die markt zie ik niet omhooggaan. Het is dus goed om te zien dat een leverancier dan naar andere markten uitbreidt om solide te blijven.”

Toekomst Zimbra verzekerd
Aan de andere kant is de toekomst van Zimbra zelf nu ook verzekerd. VMware zet tegenwoordig hard in op zijn cloud-aanbod. Het lijkt er dus op dat ze genoeg aandacht gaan besteden aan het voortbestaan van Zimbra.

De afgelopen jaren zat Zimbra bij Yahoo. Daar was de technologie een vreemde eend in de bijt. Yahoo had zelf al een maildienst, en Zimbra aanbieden aan hosters behoorde nu eenmaal niet tot de kerntaken.

Toch merkte Nucleus geen negatieve impact van Zimbra’s passage bij Yahoo. “Yahoo was gewoon een label dat erop hing. Zimbra is altijd een aparte entiteit gebleven en ik heb geen invloed gemerkt”, besluit David Geens.