Nieuws

Magix Music Finder

Music Finder is een programma om je muziekcollectie te beheren en uit te breiden met muziek die je op internet vindt.

In de eerste plaats is het een browser voor de muziek die op je harde schijf staat. Wanneer je het programma voor het eerst opstart, zoekt het alle muziek die in de map ‘Mijn muziek’ op je harde schijf staat. Magix houdt ook rekening met de legioenen iTunes-gebruikers: het programma kan dus een bestaande iTunes-bibliotheek importeren.

Muzikaal patroon
Zodra je muziek geïmporteerd is, scant Music Finder het ‘muzikaal patroon’ van elke song. Bij een grote muziekcollectie kan dat enkele uren duren. De resultaten van het scannen worden later gebruikt om songs te zoeken die bij elkaar passen. Music Finder gebruikt daarbij een scoresysteem dat best grappig is. Een song die twee keer in onze collectie zit, blijkt voor 86 procent bij zichzelf te passen.

Lijkt op iTunes
Je kunt muziek afspelen vanuit het Music Finder-venster. Dat lijkt sterk op de interface van iTunes, met aan de linkerkant een navigatiekolom, een hoofdvenster waarin je je songs ziet en een afspeelconsole die onderaan staat – niet meteen de handigste positie. Er is geen minispeler zoals bij iTunes.

Zoeken op internet
Wanneer je op de knop ‘Over. muziek’ klikt terwijl er een song speelt, zoekt Music Finder overeenkomstige songs in je eigen collectie of op de internetsite Mufin.com. Of het ze daar ook vindt, is ons een raadsel, want in onze tests blijkt de website niet bereikbaar. Music Finder meldt dat er geen internetverbinding is, maar dat klopt niet. Andere programma’s kunnen probleemloos het net op.

Via de afdeling ‘Muziek online ontdekken’ in de navigatiekolom belanden we wel op de website van Mufin, die getoond wordt in het hoofdvenster dat daar eigenlijk veel te klein voor is, zodat je maar een halve pagina ziet. Niettemin krijgen we hier wel aanbevelingen die we kunnen voorbeluisteren. Muziek die je goed vindt, kun je aankopen in de iTunes Store van Apple.

Webradio
Al met al ontgaat het ons waarom iemand Music Finder zou willen gebruiken om gelijksoortige songs te vinden of om gelijksoortige muziek te ontdekken. Het programma doet hetzelfde als iTunes, maar dan slechter.

Waar Music Finder wél in uitblinkt, is webradio. Het programma bevat vele honderden webzenders die op genre en land gerangschikt zijn. Via de geïntegreerde Record-functie kun je uitzendingen opnemen. Met de Timer-functie kun je zelfs op voorhand programmeren welke programma’s je wilt opnemen.

Bij het programma zit een handleiding die in het Nederlands is vertaald. Om het spannend te houden staan verschillende paragrafen nog in het originele Duits. Ganz toll!

Magix Music Finder
Prijs: 29,99 euro (januari 2010)

PRO: webradio opnemen, ondersteunt veel formaten
CONTRA: handleiding slordig vertaald, slechte kopie van iTunes-functies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business