Nieuws

Samsung ST550

Op sociale netwerken als Netlog en Facebook struikel je over de zelfportretten. Het resultaat is vaak bedroevend, omdat een gewone digitale camera niet echt bedoeld is om jezelf te fotograferen. Je ziet namelijk niet wat je in beeld hebt.

De ST550 van Samsung biedt hier uitkomst. Deze camera bevat aan de voorkant van de camera een kleiner (1,5 inch diagonaal) lcd-schermpje, naast de lens.

Activeer je dat, dan zie je het beeld door de lens. Het wordt dus makkelijker om jezelf goed in beeld te nemen, en je ziet ook of de camera heeft kunnen scherpstellen. Omdat je de camera in je hand houdt, ben je natuurlijk beperkt tot headshots of portretten vanaf de schouder. Kijk ook in de lens en niet naar het schermpje wanneer je afdrukt. Anders lijkt het op de foto of je wegkijkt.

Verder heeft de ST550 alle snufjes aan boord die je van een moderne camera verwacht. Via intelligente scèneherkenning raadt het toestel wat je precies wil fotograferen, en past de belichting daaraan aan. Gezichtsherkenning zoekt gezichten in beeld (ook in zelfportretten) en zorgt ervoor dat die goed in beeld komen. De camera bedienen doe je via het 3,5 inch aanraakscherm.

Als opslagmedium gebruikt deze Samsung microSD-geheugenkaartjes – het type dat ook in gsm’s wordt gebruikt. Het is prullen om zo’n kaartje uit de camera te verwijderen. Gebruik dus liever de meegeleverde usb-kabel om foto’s op je pc te zetten. Met een miniHDMI-kabel (niet meegeleverd) kan je de foto’s op een HD-televisie bekijken.

De fotokwaliteit is prima, met levendige kleuren en voldoende scherpte. Maar bij gevoeligheden vanaf ISO 400 is er heel wat ruis zichtbaar, al geldt dat voor wel meer compactcamera’s.

Samsung ST550
Prijs: 349 euro (januari 2010)

PRO: ideaal voor de Netlog-generatie, bediening via aanraakscherm, MicroSD-kaartjes
CONTRA: ruis bij hogere gevoeligheden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business