Man opgepakt voor terrorisme na Twittergrap

Dat je op de luchthaven geen grapjes over terrorisme moet maken is algemeen bekend. Maar ook op Twitter moet je oppassen voor flauwe grappen die verwijzen naar bommen of explosies op een vliegveld.

Dat ondervond de 26-jarige Paul Chambers. De Brit merkte dat de hevige sneeuwval zijn vlucht naar Ierland, die voor 15 januari was gepland, zou kunnen vertragen. Wat hem op 6 januari tot de volgende (vertaalde) uitspraak bracht:

“Robin Hood Airport is gesloten. Jullie hebben iets meer dan een week om de zaken op orde te brengen, anders ga ik de luchthaven opblazen.”

Volgens Telegraph leidde de tweet in kwestie ertoe dat Chambers op 13 januari de politie over de vloer kreeg. Die toonde hem zijn uitgeprinte Twitterbericht en arresteerde hem onder de zogenaamde Terrorism Act.

Verbannen
De man verklaart aan de krant dat hij het concept van Twitter, korte berichtjes van maximaal 140 tekens, helemaal moest uitleggen aan de agenten.

Chambers is intussen vrij op borgtocht tot 11 februari, maar de zaak wordt nog steeds onderzocht. Hij is wel al levenslang verbannen van Robin Hood Airport, een internationale luchthaven in het noorden van Engeland bij Sheffield.

Hij is de eerste Brit die gearresteerd wordt voor een boodschap op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business