Hugo Chavez: PlayStation is vergif voor kinderen

Hugo Chavez laat zich opnieuw bijzonder lovend uit over buitenlandse technologie. In zijn wekelijkse programma noemt de Venezolaanse president de PlayStation "vergif voor kinderen".

De man deed de uitspraak in zijn radio- en tv-programma Alo Presidente, aldus AFP. “Die games die ze PlayStation noemen zijn vergif. Sommige spelletjes leren je om te moorden. Ze hebben ooit zelfs mijn gezicht op een spel geplakt.”

Games waarbij je steden moet bombarderen of bommen moet gooien worden volgens Chavez verkocht door kapitalisten om geweld te stimuleren. Zo kunnen ze later wapens verkopen. De games promoten volgens hem sigaretten, drugs en alcohol zodat kapitalisten ze later kunnen verkopen. Het kapitalisme is volgens Chavez de weg naar de hel.

Helemaal ongelijk kunnen we de Venezolaanse president niet geven. Een PlayStation is immers een combinatie van plastic, metaal en allerlei elektronica waaronder een aantal krachtige cell-processoren. Technisch gezien kan de console dus een vergif voor kinderen (en volwassenen zijn). Goed koken voor gebruik is aan te raden.

Barbie
Als alternatief pleit Chavez voor educatieve games die Venezuela zelf kan maken. Ook pleit hij voor speelgoedpoppen met een Venezolaans uiterlijk ter vervanging van de westers uitziende barbiepop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business