Nieuws

New York Times binnenkort betaalsite?

De Amerikaanse krant The New York Times maakt zich naar verluidt klaar om bezoekers te laten betalen voor de artikelen op zijn website.

Bronnen dicht bij de uitgever zeggen dat de krant in de komende weken een betaalformule aankondigt. Bezoekers kunnen een aantal artikelen gratis lezen, en worden daarna uitgenodigd om zich in te schrijven om meer te kunnen lezen, tegen betaling.

Uitspraken van een medewerker van The New York Times doen vermoeden dat er binnenkort enkele dingen aan de website worden gewijzigd. “Over het al dan niet betaald maken van online content zullen we pas meer vertellen zodra we het best mogelijke zakenmodel in elkaar gepuzzeld hebben”, zegt Times-woordvoerder Diane McNulty.

[related_article id=”158901″]

Krantenwereld onder druk
Nieuwsverbruikers nemen steeds meer hun toevlucht tot online nieuws. De gedrukte kranten komen daardoor erg onder druk te staan en zien zowel aantallen abonnees als advertentie-inkomsten dalen. Verscheidene krantenuitgevers, met mediamagnaat Rupert Murdoch voorop, hebben een deel van de schuld al vaker gelegd bij Google, dat het nieuws van verschillende sites verzamelt en makkelijker bereikbaar maakt voor surfers.

The New York Times experimenteerde eerder al met een betaalmodel voor online content, maar kwam daar in 2007 van terug. De krant gaf aan dat de mogelijke inkomsten die ze uit online abonnementen konden halen laag waren in vergelijking met die uit advertentieverkoop.

Meerderheid surfers wil niet betalen
Het blijft een geweldig grote gok voor uitgevers om hun content achter een zogeheten paywall te stoppen. De resultaten van een recent onderzoek bij Amerikaanse internetgebruikers tonen aan dat 77 procent van de surfers niet wil betalen om nieuwsverhalen op internet te lezen. Van diegenen die wel willen betalen, zegt 19 procent maandelijks een bedrag tussen 1 en 10 dollar over te hebben voor dergelijke webinhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business