Nieuws

Apple wil import Nokia-telefoons verbieden

De aanhoudende patentenoorlog tussen Apple en Nokia loopt uit de hand. Apple heeft een verzoek ingediend om de import van Nokia-telefoons te verbieden in de VS.

Apple diende hiervoor afgelopen vrijdag een klacht in bij de International Trade Commission, een onafhankelijk federaal agentschap dat kwesties over oneerlijke handelspraktijken rond schendingen van patenten, handelsmerken en auteursrechten behandelt.

In december 2009 had Nokia een klacht ingediend bij de ITC, met de bewering dat Apple zeven patenten van Nokia zou schenden “bij zowat alle mobiele telefoons, draagbare muziekspelers en computers”. Op die manier wilde het Finse bedrijf de import van iPhones, iPods en MacBooks blokkeren.

[related_article id=”158256″]

"Apple misbruikt de innovatie van Nokia"
Nokia-woordvoerder Mark Durrant laat aan nieuwsdienst Bloomberg weten dat Nokia de klacht zal onderzoeken en zich zal blijven verdedigen. “Maar dit doet geen afbreuk aan het feit dat Apple geweigerd heeft om afspraken te maken rond het gebruik van Nokia-technologie en sinds de lancering van de iPhone in 2007 gratis misbruik gemaakt heeft van de innovatie van Nokia.”

Apple geeft alsnog geen commentaar over het verzoekschrift.

In oktober 2009, nog voordat de twee bedrijven begonnen hun geschillen uit te vechten voor de handelscommissie, had Nokia een rechtszaak over het misbruik van tien patenten aangespannen bij het districtsgerechtshof van de Amerikaanse staat Delaware.

De patenten in de oorspronkelijke klacht gaan over Nokia-technologie voor draadloze datatransmissie, spraakcodering, veiligheid en encryptie.

Apple diende op zijn beurt een klacht in tegen Nokia en beschuldigde de Finnen van het kopiëren van technologie uit de iPhone die verband houdt met het gebruik van een touchscreen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business