Nieuws

Pc-verkopers vinden Auvibeltaks pervers

De Belgische beroepsfederatie van pc-verkopers BCD protesteert heftig tegen de invoering van de nieuwe Auvibeltaks. Ze noemen de heffing absurd.

De vereniging van computerverkopers vindt het niet kunnen dat minister Van Quickenborne zomaar ingaat op de vraag van Auvibel om extra taksen te heffen omdat het naar eigen zeggen te weinig inkomsten heeft.

In de nieuwsbrief aan haar leden haalt BCD hard uit naar de nieuwe Auvibeltaks. “Hiermee wordt België weer een topspeler in Europa op gebied van absurde extra nieuwe kopieertaksen”, schrijft gedelegeerd bestuurder Dirk De Jonghe.

“België heeft reeds de hoogste taksen en in tegenstelling tot andere landen daarop nog eens btw.” BCD noemt dit regelrechte concurrentievervalsing en vraagt zich af wat er gebeurd is met het geld dat over de jaren heen geïnd is.

Pervers
BCD noemt de nieuwe taks op harde schijven, usb-sticks en smartphones pervers: “Deze toestellen worden quasi voor honderd procent gebruikt om kopieën te maken van gegevens die niet onderhevig zijn aan auteursrechten. Zulke maatregelen zorgen er alleen maar voor dat onze prijzen tegenover het buitenland duurder worden. Gevolg bekend voor de sector.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business