Nieuws

Apple doet beveiligingsupdate voor Mac OS X

Apple heeft een beveiligingsupdate gepubliceerd die een aantal problemen oplost voor gebruikers van Mac OS X Leopard (10.5) en Snow Leopard (10.6).

Zoals bij de meeste securityfixes, past deze update voor Mac OS X een aantal zaken aan in de kern van het systeem, en worden er dus geen nieuwe functionaliteiten uitgerold of softwarebugs opgelost.

Security Update 2010-001 verhelpt een probleem in CoreAudio van Mac OS X waarbij een kwaadwillig vervaardigd MP4-audiobestand kan worden gebruikt als een manier om code uit te voeren of een toepassing op de computer van de gebruiker te beëindigen. Er is ook een aanpassing in hoe Image RAW omgaat met DNG-bestanden, zodat wat Apple zo mooi “arbitraire uitvoering van code” noemt vermeden kan worden.

[related_article id=”158256″]

Adobe had begin december al een fix die enkele kwetsbaarheden in de Flash-plug-in aanpakte, en Apple heeft ook dit opgenomen in deze Security Update 2010-001.

Boot Camp: ondersteuning voor Windows 7
Naast de update van het besturingssysteem heeft Apple Boot Camp bijgewerkt. Blikvanger van deze update is ondersteuning voor Windows 7 (Home Premium, Professional en Ultimate).

De update repareert ook een paar bugs met de trackpad, schakelt de digitale audio-led uit wanneer die niet in gebruik is, en voegt ondersteuning toe voor draadloze toetsenborden en de Apple Magic Mouse.

Met Boot Camp kunnen gebruikers een partitie op een Mac maken en Windows installeren. In tegenstelling tot virtualisatiesoftware zoals Parallels of VMware Fusion, moeten gebruikers van Boot Camp hun Mac opnieuw opstarten om Windows te gebruiken.

De update naar Boot Camp 3.1 kan gedownload worden op de supportwebsite van Apple.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business