Baidu klaagt domeinnaambeheerder VS aan

De Chinese zoekmachine Baidu heeft een rechtszaak ingediend tegen de Amerikaanse domeinnaambeheerder Register.com. Baidu.com beschuldigt het bedrijf ervan een hackaanval te hebben toegestaan, waardoor de site niet beschikbaar was.

De zoekmachine verwijt Register.com “grote nalatigheid”. Daardoor kon de site niet worden aangepast, aldus Baidu in een verklaring. Baidu was op 12 januari enkele uren onbereikbaar. Bezoekers werden doorgesluisd naar een pagina van de zogenaamde Iranian Cyber Army. Deze groep claimde eerder al een soortgelijke aanval op Twitter.

Baidu is vooral populair in China. Daar steekt het met een marktaandeel van 62,2 procent zelfs Google (14,1 procent) de loef af, volgens cijfers uit november van ComScore. Al laat Baidu weten dat zijn Chinese site Baidu.com.cn buiten schot bleef tijdens de aanval.

Reactie van Register
De Amerikaanse domeinnaambeheerder heeft al gereageerd en zegt dat de zaak geen feitelijke grond heeft. “Register.com neemt cyberterrorisme zeer ernstig en we werken zeer nauw samen met de federale ordediensten die deze misdaad onderzoeken, net zoals de recente aanvallen op Twitter en Google.” Aldus woordvoerder Alice McGillion.

De aanval op Baidu vond plaats vlak voor Google bekendmaakte dat het, samen met andere Amerikaanse bedrijven, werd aangevallen vanuit China. Dat leidde tot verhoogde spanningen op de Chinese zoekmarkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business