Yuuguu is een ‘multiprotocol IM-client’. Dat betekent dat je met deze tool kunt chatten met gebruikers van verschillende populaire netwerken. Yuuguu ondersteunt zowel AIM, Google Talk, Yahoo, MSN als ICQ en integreert zich bovendien in Skype. Nu zijn er nog wel meer van zulke flexibele clients. Denk bijvoorbeeld aan Miranda IM of Digsby. Maar Yuuguu […]

Advertentie

Yuuguu is een ‘multiprotocol IM-client’. Dat betekent dat je met deze tool kunt chatten met gebruikers van verschillende populaire netwerken. Yuuguu ondersteunt zowel AIM, Google Talk, Yahoo, MSN als ICQ en integreert zich bovendien in Skype.

Nu zijn er nog wel meer van zulke flexibele clients. Denk bijvoorbeeld aan Miranda IM of Digsby. Maar Yuuguu voegt er de mogelijkheid aan toe om snel en eenvoudig je scherm met andere gebruikers te delen, tot vijf deelnemers per sessie in de gratis versie.

[download_file]

Handig is daarbij dat de ontvangers niet noodzakelijk zelf ook Yuuguu geïnstalleerd hebben. Het volstaat dat ze naar Yuuguu.com/share surfen en daar de pincode invoeren die jij ze via de chatmodule hebt doorgegeven. Jouw scherm verschijnt dan in hun browser en als je dat expliciet toelaat, kunnen ze van daaruit de controle over jouw toestel (toetsenbord en muis) overnemen.

Standaard boet de kwaliteit van de doorgestuurde beelden wel in ten voordele van de snelheid, maar dat heb je snel anders ingesteld.

De commerciële variant van Yuuguu (vanaf circa 10 euro per maand) haalt beperkingen weg – bijvoorbeeld tot dertig deelnemers aan dezelfde sessie – en voorziet onder meer in bijkomende beveiligingsopties.