Todo Backup is niet zozeer bedoeld voor je dagelijkse back-ups. Het programma profileert zich vooral als een imagetool en is dus bedoeld om een complete schijf te back-uppen. Inclusief geïnstalleerde toepassingen en systeembestanden. Het programma is erg gebruiksvriendelijk. Je duidt de gewenste partitie(s) aan, deelt de doellocatie voor het imagebestand mee en de tool gaat […]

Advertentie

Todo Backup is niet zozeer bedoeld voor je dagelijkse back-ups. Het programma profileert zich vooral als een imagetool en is dus bedoeld om een complete schijf te back-uppen. Inclusief geïnstalleerde toepassingen en systeembestanden.

Het programma is erg gebruiksvriendelijk. Je duidt de gewenste partitie(s) aan, deelt de doellocatie voor het imagebestand mee en de tool gaat aan de slag. Als je dat verkiest, kun je wel eerst nog de prioriteit en het compressieniveau instellen en het resulterende imagebestand eventueel ook nog met een wachtwoord afschermen.

[download_file]

Is het de bedoeling dit bestand uiteindelijk naar cd/dvd te branden, dan zul je zeker de ‘split-optie’ waarderen.

Bestanden selectief terughalen uit zo’n image is perfect mogelijk, aangezien je vanuit Todo Backup zo’n image op elk moment kunt mounten. De inhoud van de image verschijnt dan als een virtuele schijfstructuur waarin je vanuit de Verkenner kunt navigeren.

Systeempartitie gecrasht?
Vanzelfsprekend is ook een complete terugzetting mogelijk, en dat doe je dan met de ingebouwde Restore-functie. Dat lukt ook nog wanneer je systeempartitie is gecrasht, althans wanneer je zo voorzienig was een opstartbare reddingsschijf te laten branden. Hiermee start je Todo Backup dan netjes vanuit een grafische interface op.

Voor wie van plan is de volledige inhoud van een schijf(partitie) naar een andere (grotere?) schijf over te planten: dat kan met de ingebouwde functie Clone Disk.