Google-telefoon censureert vloekwoorden

De Nexus One van Google censureert bepaalde Engelstalige vloekwoorden. Bij de spraakherkenning van de telefoon worden sommige woorden niet vertoond op het scherm.

De Google-telefoon beschikt zoals alle Androidtoestellen over spraakherkenning. Persbureau Reuters merkt op dat sommige ingesproken scheldwoorden volledig of deels worden vervangen door #-tekens. Zo krijg je bijvoorbeeld het woord bull #### in plaats van het alom bekende scheldwoord voor onzin.

Dat Google scheldwoorden inperkt is ironisch, aangezien het bedrijf zich momenteel in China sterk verzet tegen het verplicht filteren van zoekresultaten. Maar het bedrijf nuanceert zijn vloekbeleid tegenover Reuters.

[related_article id=”158901″]

Zo zegt een woordvoerster dat Google vooral wil voorkomen dat aanstootgevende woorden per ongeluk verschijnen, omdat spraakherkenningstechnologie nog lang niet accuraat is.

Ook Gmail houdt niet van een potje schelden. Zo ontdekte de Amerikaanse universiteitsdocent en cyberkunstenaar Joe McKay afgelopen zomer dat de e-mailservice geen advertenties toont wanneer er regelmatig een scheldwoord of een bekende ramp wordt genoemd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business