Nieuws

HP OfficeJet 6000

Inkjetprinters kunnen al een hele tijd de vergelijking met laserprinters doorstaan als het om afdrukkwaliteit gaat, maar ze hebben de naam trager en duurder te zijn. De OfficeJet 6000 moet daar iets aan doen.
 

Deze printer is bedoeld voor kantoordocumenten. Je kunt er wel foto’s mee afdrukken, maar een echte fotoprinter is het niet. Door een ingebouwde ethernetpoort kun je hem gemakkelijk in het netwerk van een (thuis)kantoor plaatsen. Je kunt hem ook via usb rechtstreeks aansluiten op een pc.

De printer gebruikt vier kleuren in aparte cartridges. Die gaan ongeveer 700 pagina’s mee, en de gewone zwarte cartridge is na ongeveer 420 pagina’s leeg. Voor de laagste prijs per pagina gebruik je de XL-cartridge voor zwart, die 1.200 pagina’s kan afdrukken.

Daarmee kom je aan een prijs per afdruk die lager ligt dan op de goedkoopste kleurenlaserprinters. Dat de OfficeJet 6000 ook nog eens minder energie verbruikt, is mooi meegenomen.

In snelheid moet deze printer echter de laserconcurrenten laten voorgaan. In onze tests haalt hij een reële snelheid van ongeveer acht kleurpagina’s per minuut, wat nog altijd best mooi is. De afdrukkwaliteit is prima. Een minpuntje is dat het toestel regelmatig vreemde geluiden maakt terwijl het zijn inkttoevoer reinigt.

HP OfficeJet 6000
Prijs: 119 euro (januari 2010)

PRO: goede afdrukkwaliteit, lage prijs per pagina
CONTRA: geen sprinter, vreemde geluiden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business