Steve Jobs onthulde woensdagavond dat de langverwachte Apple-tablet iPad zal heten. Dat kan nog een juridisch staartje krijgen. De naam iPad is immers tien jaar geleden al geregistreerd door chipfabrikant STMicroelectronics. De registratie is ontdekt door de Franse krant La Tribune. Ze dateert van 1 september 2000 en staat vast bij het OHMI, dat is […]

Advertentie

Steve Jobs onthulde woensdagavond dat de langverwachte Apple-tablet iPad zal heten. Dat kan nog een juridisch staartje krijgen. De naam iPad is immers tien jaar geleden al geregistreerd door chipfabrikant STMicroelectronics.

De registratie is ontdekt door de Franse krant La Tribune. Ze dateert van 1 september 2000 en staat vast bij het OHMI, dat is het Europees merkenbureau. Hier staat de naam geregistreerd onder ‘klasse 9’, die is bedoeld voor nieuwe technologie zoals computers, telefoons en randapparatuur.

Nu Apple de naam iPad voor zijn tablet gaat gebruiken, kan dat leiden tot juridische discussie. Tegenover La Tribune wil STMicroelectronics voorlopig geen commentaar geven.

 

Anderzijds merkt La Tribune op dat STMicroelectronics en Apple al een tijdje samenwerken. Zo blijkt uit een studie van iSuppli dat de chipfabrikant waarschijnlijk de enige leverancier van accelerometers (bewegingssensors) is voor de iPhone 3G.

Advertentie