Fujitsu heeft al acht jaar een iPad

De naam iPad wordt al enkele jaren gebruikt voor een ander elektronicaproduct. STMicroelectronics registreerde de naam tien jaar geleden al, maar nu blijkt dat ook Fujitsu sinds 2002 een iPad heeft.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een tablet, zoals het toestel dat Apple woensdagavond voorstelde. Wel over een mobiele zakcomputer die op het eerste gezicht op een oude smartphone lijkt.

Met het toestel kunnen winkeliers rechtstreeks hun prijzen en hun inventaris controleren. Wie wil kan onze review over het toestel hier nog eens nalezen.

[related_article id=”158256″]

Volgens de New York Times heeft Fujitsu de naam in 2003 al geclaimd en is het Japanse bedrijf van plan om dit bij Apple aan te kaarten. Fujitsu gaat nu met zijn advocaten overleggen om de verdere stappen te bepalen.

Nog meer aanvragen
De krant schrijft dat Fujitsu’s aanvraag tot handelsmerk vertraging opliep. Dat komt doordat het Californische bedrijf Magtek al een soortgelijke naamsaanvraag had gedaan voor een draagbaar toestel. Sinds juli 2009 heeft het bedrijf zijn aanvraag vernieuwd. Dat was een maand voordat Apple via een tussenbedrijf zijn aanvraag voor de naam indiende.

Eerder deze week raakte al bekend dat ook STMicroelectronics de naam iPad sinds 2000 heeft geregistreerd. Ook bij de lancering van de iPhone was er een geschil met Cisco over de naam. Die zaak werd uiteindelijk onderling geregeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business