Nieuws

iPad-parodieën overspoelen internet

Apples nieuwste creatie, de iPad, is stof voor een heleboel parodieën op het internet. Veel van die parodieën gebruiken Amerikaanse culturele referenties, dus leggen we ze even uit.

Eerst en vooral is er de naam, iPad. Ongelukkige keuze, want het woord ‘pad’ wordt in Amerika ook gebruikt voor maandverband. De naam is daar ontvangen op puberaal gegniffel en vooral ongeloof.

MadTV bracht in 2005 al een (weinig smaakvolle) sketch waarin het de draak stak met de naam iPad. Op CNN worden de originele makers geïnterviewd: “Niemand zou een product de iPad noemen. We kunnen niet geloven dat ze ondanks al hun onderzoek niet ontdekt hebben dat iPad een slecht idee zou zijn.”

[related_article id=”158256″]

Kritiek op product
Er is ook felle kritiek op het product zelf. Zo is een deel van de Applefans niet te spreken over het feit dat de iPad een versie van het iPhone-besturingssysteem aan boord heeft. Mensen hadden gehoopt op een tablet-pc die op het OS X-besturingssysteem zou draaien.

In een parodie van de film Der Untergang maakt Hitler zich druk om het feit dat de iPad geen twee programma’s tegelijk kan draaien.

Kreupele, grote iPhone
De iPad kan dus hetzelfde als de iPhone, behalve bellen. Dat geeft ook aanleiding tot valse advertenties. (Bij Dweebist en Encyclopedia Dramatica)

En deze toont wat mensen vinden van de iPad (ook bij Encyclopedia Dramatica)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business