Nieuws

LaunchBar Commander 1.110.01

Kun je geen genoegen nemen met het standaard Windowsmenu, en heb je behoefte aan meer mogelijkheden? Probeer dan zeker het gratis LaunchBar Commander.

Neem echter wel even de tijd om het programma te leren kennen.

[download_file]

Als je het voor de eerste keer opent, krijg je boven aan je scherm een zogeheten dock te zien. Daar staan knoppen met uitklapmenu’s voor het Configuratiescherm, Mijn Documenten en het Windows-startmenu. Met een klik met de rechtermuisknop op een lege plaats in dit dock kun je het programma configureren.

[related_article id=”160534″]

Je kunt nieuwe docks toevoegen. Je kunt deze zowel vasthechten aan een van de zijden van het scherm als vrij laten zweven en zelfs in het systeemvak plaatsen. Het is ook mogelijk een dock te openen via een instelbare sneltoets.

Over de mogelijke inhoud van zulke docks kunnen we een boek schrijven. Je kunt er knoppen in plaatsen die je favoriete programma’s openen, en uiteraard kun je die in menu’s (en submenu’s) plaatsen. Ook kun je een menu laten vullen door een tekstbestand of door de uitvoer van een programma. Het formaat van deze uitvoer is beschreven in het bestand README.txt uit de map Tools.

Er zijn twee zulke plug-ins meegeleverd. Een ervan genereert een menu om je computer af te sluiten, te herstarten, enzovoorts. De tweede heeft een aantal verschillende opties om lijsten te produceren met de laatst geopende bestanden.

De mogelijkheid om zelf dergelijke plug-ins te schrijven maakt LaunchBar Commander tot een enorm flexibel programma. Maar het mikt niet meteen op de beginner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business