Nieuw speeltje Richard Branson: miniduikboot

De topman van Virgin heeft een nieuw stukje hoogtechnologisch speelgoed. Richard Branson heeft al bekendgemaakt dat hij ruimtevluchten wil aanbieden, maar eind deze maand krijgt hij ook zijn eigen miniduikboot.

De Necker Nymph, zoals hj ide duikboot noemt, is geen klassieke duikboot maar een klein driepersoonsschip dat kan duiken en voorzien is van ramen. Het meet 4,6 bij 3 meter en is slechts 1,2 meter hoog.

Het toestel besturen kan met een joystick. Met zijn 750 kilo is het zeetuig zelfs niet zwaarder dan een kleine wagen. De volledige technische specificaties kun je hier terugvinden.

Richard Branson koopt miniduikboot.

Doorgaans kan de kleine duikboot vijf uur duiken met een volledige batterij, op een snelheid van twee tot vijf knopen. Volgens fabrikant Deep Flight is de duiker ook flexibel, zodat hij heel snel kan keren.

Branson wil de duikboot inzetten op zijn vakantie-eiland Necker Island in de Caraïben, of bij zijn luxecatamaran de Necker Belle. Volgens Daily Mail betaalt hij 474.363 euro voor het toestel. Wie het schip op zijn vakantie ter plaatse wil huren, betaalt omgerekend zo’n 18.000 euro voor een week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business