Telenet gaat limieten optrekken

Telenet gaat binnenkort de limieten van zijn internetabonnementen verhogen. Ook de langverwachte snelheidsverhoging naar Eurodocsis 3.0 wordt volgende week uit de doeken gedaan.

In welke mate Telenet de limieten gaat aanpassen wordt pas volgende week maandag bekendgemaakt. Wel staat vast dat alle abonnementen worden opgetrokken. De kabelprovider deed de aankondiging in het Radio 1-programma Peeters & Pichal, dat een debat over downloadlimieten hield.

Aan onze redactie zegt Telenet dat het altijd rekening houdt met het verbruik van zijn klanten. Concreet wil dat zeggen dat het bedrijf zijn limiet aanpast wanneer zes procent van de klanten regelmatig over de limiet heen gaat. Al is het natuurlijk wel de vraag in welke mate internetters zich inhouden om hun maandvolume niet te overschrijden.

[related_article id=”158455″]

Fibernet
Naast de volume-uitbreiding zal Telenet maandag Fibernet aankondigen. Dat is een abonnement op basis van Eurodocsis 3.0. Die nieuwe kabelstandaard kan snelheden tot honderd Mbps aan.

Telenet blijft nog even vaag over de concrete snelheid van Fibernet en of er al dan niet meerdere abonnementen onder de naam Fibernet komen. Wel spreekt het bedrijf in tenminste één geval over een limiet van 250 gigabyte per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business