Een op drie Belgen slaat trage pc

Computerproblemen zijn een bron van frustratie en tijdverlies. Dat uit zich in praktijk vaak in een hardhandige aanpak. Maar liefst 36 procent van de Belgen slaat zijn computer of klavier.

Het cijfer is afkomstig uit een enquête van Microsoft bij vierduizend Europeanen. Microsoft peilde naar computerproblemen en de daarbij horende ergernissen. Een lange opstarttijd en te vaak opduikende berichten en pop-ups zorgen voor de meeste stress.

Tijdverlies
De voornaamste problemen zorgen vooral voor tijdverlies. Zo zegt 57 procent van alle Belgen elke dag gemiddeld tien minuten te verliezen aan grote en kleine computerproblemen. Een vijfde van de respondenten beweert gemiddeld een half uur te verliezen.

[related_article id=”161452″]

Het onderzoek is echter vooral een manier om Windows 7 extra in de verf te zetten. Zo benadrukt Microsoft dat Windows 7 de respondenten kan helpen met het vermijden van die problemen. Dat komt door nieuwe praktische functies en verbeteringen in het systeem.

Ironisch
Dat laatste willen we niet ontkennen, aangezien Windows 7 op algemeen gejuich werd onthaald door gebruikers en specialisten. Toch blijft het enigszins ironisch omdat negentig procent van alle computergebruikers, en dus hoogstwaarschijnlijk alle respondenten van de Microsoft-enquête, met Windows werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business