Nieuws

Excessief internetgebruik gelinkt aan depressie

Uit een studie van Britse onderzoekers aan de universiteit van Leeds blijkt dat mensen die veel interneturen maken meer symptomen vertonen van een depressie.

Psycholoog Catriona Morrison zegt: “Terwijl velen onder ons internet gebruiken om rekeningen te betalen, te shoppen en e-mails te verzenden, is er een minderheid van de bevolking die haar tijd online niet onder controle kan houden. Zelfs dermate dat het in de weg komt te staan van dagelijkse activiteiten.”

De kip of het ei?
Oftewel, te veel fysieke interactie vervangen door de online alternatieven kan schadelijke gevolgen hebben voor de mentale gezondheid. De internetverslaafde spendeert vooral tijd aan games, porno en community’s. Of de depressie zich al gemanifesteerd had vóór het excessief gebruik of juist ontstaan is door te veel internetten, is niet duidelijk.

Voor het onderzoek werden 1.319 mensen tussen 16 en 51 jaar ondervraagd. 1,2 procent van hen blijkt internetverslaafd. Dit zijn voornamelijk jongeren met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business