Naar aanleiding van een artikel in Clickx Magazine heb ik Hotspot Shield geïnstalleerd. Maar telkens wanneer deze een verbinding probeert op te zetten met http://127.0.0.1:895/config?action=connect, krijg ik de melding dat de webpagina niet beschikbaar is en blijft het pictogram van HotSpot Shield rood. Norton Internet Security uitschakelen lost blijkbaar niets op. Wat gaat er fout? […]

Advertentie

Naar aanleiding van een artikel in Clickx Magazine heb ik Hotspot Shield geïnstalleerd. Maar telkens wanneer deze een verbinding probeert op te zetten met http://127.0.0.1:895/config?action=connect, krijg ik de melding dat de webpagina niet beschikbaar is en blijft het pictogram van HotSpot Shield rood. Norton Internet Security uitschakelen lost blijkbaar niets op. Wat gaat er fout?

Voor lezers die ook van plan zouden zijn HotSpot Shield te installeren: let erop dat je alle ongewenste items tijdens de installatie uitvinkt.

Over naar het probleem nu. Het adres 127.0.0.1 is de zogenoemde localhost. Of kort door de bocht: de (lokale) pc zelf.

We gaan er alvast van uit dat daar niks mee aan de hand is; een commando als ping 127.0.0.1, uitgevoerd vanuit de opdrachtregelprompt, geeft uitsluitsel. Je zegt dat je Norton Internet Security hebt uitgeschakeld. Maar ben je er zeker van dat er geen andere firewall of beveiligingssoftware actief is die roet in het eten gooit? 

Uitgesloten? Dan gooien we het over een andere boeg. We denken dat de Hotspot Shield-service om een of andere reden niet beschikbaar is. Bijvoorbeeld omdat Norton ze uitgeschakeld heeft, waardoor die ook na deactivatie van Norton niet automatisch weer in gang schiet.

Start alvast services.msc op bij Uitvoeren en ga na of de bewuste service wel draait. Is dat niet het geval, klik er dan op met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen, waarna je het type op Automatisch instelt en op Starten drukt.

Nog altijd geen succes? Dan raden we je aan het programma compleet te verwijderen en het opnieuw te installeren. Blijven de problemen, dan kun je het eventueel nog proberen met een andere gratis VPN-service als Alonweb Alonweb, Loki of  Ultravpn