Google is begonnen met Flickr-foto’s toe te voegen aan de Street View-modus in kaartendienst Google Maps. Met Street View kan je het straatbeeld van op de begane grond bekijken. Picasa en Panoramio zijn twee diensten waarvan je al foto’s kon bekijken op Street View, en nu komt Flickr daar ook bij. Om de foto’s aan de […]


Google is begonnen met Flickr-foto’s toe te voegen aan de Street View-modus in kaartendienst Google Maps.

Met Street View kan je het straatbeeld van op de begane grond bekijken. Picasa en Panoramio zijn twee diensten waarvan je al foto’s kon bekijken op Street View, en nu komt Flickr daar ook bij.

Om de foto’s aan de juiste locatie te linken wordt geotagging gebruikt. Automatische geotagging (via GPS) wordt al in een aantal camera’s aangeboden. In de toekomst zullen cameramakers dit in nog meer nieuwe modellen inpassen.


[related_article id=”158901″]

Nog niet in ons land
Voorlopig biedt Google de Street View-functie nog niet aan in België. Het bedrijf begon wel al sinds vorig jaar maart met foto’s te nemen in ons land.

In Nederland is de functie ondertussen al wel beschikbaar. Google startte daar al een jaar eerder met fotograferen voor Street View. Wellicht zal het ook niet lang meer duren voor we Street View in België kunnen gebruiken.