Niemand kijkt nog op van multifunctionele printers die via een draadloze netwerkaansluiting verbinding maken met je thuisnetwerk. HP gaat echter een stapje verder en gebruikt deze draadloze netwerkverbinding om contact te leggen met zijn eigen fotodienst Snapfish. Nadat je een account hebt aangemaakt bij Snapfish, kun je hierop inloggen vanaf de Photosmart Premium. Zo wordt […]

Niemand kijkt nog op van multifunctionele printers die via een draadloze netwerkaansluiting verbinding maken met je thuisnetwerk. HP gaat echter een stapje verder en gebruikt deze draadloze netwerkverbinding om contact te leggen met zijn eigen fotodienst Snapfish.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Snapfish, kun je hierop inloggen vanaf de Photosmart Premium. Zo wordt het mogelijk om de foto’s af te drukken die je bij deze dienst in bewaring hebt gegeven, zonder ook maar een computer aan te raken. Het spreekt voor zich dat zoiets alleen kan als de multifunctional een degelijk scherm heeft.

Gelukkig stelt de Photosmart Premium hier niet teleur. Een aanraakgevoelig scherm met een diagonaal van 8,9 inch geeft je toegang tot alle functies van het toestel.

Verschillende afdrukopties
Naast de foto’s die zich op de servers van Snapfish bevinden, kun je van geheugenkaarten afdrukken. Een praktische toepassing vormen de zogenaamde ‘Snelle formulieren’, waarmee je in een handomdraai onder andere kalenders, takenlijsten en gelijnd papier afdrukt. Zelfs sudoku’s van verschillende moeilijkheidsgraden behoren hier tot de opties.

Helaas schiet de meegeleverde software schromelijk tekort. Zo ontbreekt er een specifiek pakket voor het bewerken of afdrukken van foto’s, toch altijd een handige extra bij een fotoprinter. Ook software voor tekstherkenning wordt niet meegeleverd. Je kunt ingescande teksten wel opslaan als pdf-documenten, maar die zijn dan niet doorzoekbaar.

Wel handig is de Sidebargadget: je sleept er de foto’s die je wilt afdrukken gewoon naartoe. Ook leuk is dat je de lade voor fotopapier van 10 bij 15 niet zelf hoeft in te stellen; de printer zet die automatisch op de juiste stand. Dankzij een ingebouwde duplexer kun je papier aan twee kanten bedrukken.

Naast de draadloze netwerkverbinding vinden we achter aan het toestel nog een gewone ethernet- en een usb-poort. Bovendien is de printer uitgerust met Bluetooth om makkelijk te kunnen afdrukken vanaf mobiele telefoons.

Vijf inktpatronen
De Photosmart Premium maakt gebruik van vijf cartridges: de drie basiskleuren, een zwarte cartridge voor foto’s en een normale zwarte cartridge. De afdrukkwaliteit van tekst en grafiek is goed, met een lichte patroonvorming in egale kleurvakken.

Foto’s worden dan weer uitstekend op papier overgebracht en kenmerken zich door veel detail en realistische kleuren. Bovendien blijkt het toestel behoorlijk snel bij het afdrukken van foto’s. Op de ontoereikende softwarebundel na kunnen we dan ook weinig aanmerken op dit toestel.

HP Photosmart Premium
Prijs: 199 euro (februari 2010)

PRO: uitgebreide aansluitmogelijkheden; hoogstaande fotoafdrukken.
CONTRA: ontoereikende softwarebundel.