Nieuws

Seagate FreeAgent Desk

Geen aluminium bij Seagate, maar de FreeAgent Desk heeft wel een opvallend design meegekregen. Aan de voorkant prijkt het Seagate-logo, omgeven door een uitwaaierend patroon van kleine bolletjes. Zodra je de FreeAgent aan je computer hangt, gaat er een wit lampje achter het logo branden en wordt het licht ook verspreid door de bolletjes.

Wanneer er schijfactiviteit is, gaat het licht zachtjes pulseren. Dat is een pak rustgevender dan de flikkerende ledjes die we op andere toestellen aantreffen.

Veel instelmogelijkheden
De eerste keer dat we de FreeAgent Desk aansluiten, krijgen we meteen de vraag of we Seagate Manager willen installeren. Dat blijkt een alles-in-een-tool van waaruit je je schijf kan beheren, back-ups inplannen, bestanden synchroniseren en een versleutelde map aanmaken.

Zodra je dat gedaan hebt, wordt er een speciale verkenner geopend waarmee je de bestanden binnen die versleutelde map kan beheren. De map is niet zichtbaar in Windows Verkenner, dus je moet de Seagate Manager installeren op elke computer waarop je de beveiligde map wil openen.

Met de Manager kan je zelfs het lichtje van de schijf uitschakelen. Ook bij deze Seagate krijgen we jammer genoeg geen schatting van de overblijvende tijd wanneer we een back-up maken. De bestandsoverdracht naar de FreeAgent Desk gebeurt op ons testsysteem met een gemiddelde snelheid van 23 MB per seconde.

Seagate FreeAgent Desk
Prijs: 109,99 euro (januari 2010)

PRO: Handige beheertool
CONTRA: Geen tijdsaanduiding bij back-up

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business