Nieuws

Buffalo DriveStation

Met z’n glanzend zwarte uiterlijk zit de DriveStation van Buffalo er erg aantrekkelijk uit en verdient hij ongetwijfeld een plaats in ons erg smaakvolle interieur. Zodra we de schijf aan onze computer hangen, verschijnt DriveNavigator. Dat is een erg onintuïtieve en met spelfouten bezaaide wizard waarmee je de meegeleverde software kan installeren.

Pas na een druk op BEGIN INSTALLATION krijgen we de keuze uit INSTALL, PICASA INSTALLATION en ADDITIONAL SOFTWARE INSTALLATION. Klikken we op INSTALL, dan krijgen we een stappenplan te zien waaruit blijkt dat de installatie van Picasa deel uitmaakt van de standaardinstallatie. Gelukkig kan je elk onderdeel ook weigeren.

Verder kan je de versleutelingsmodule installeren, zodat je de DriveStation kan beveiligen met een wachtwoord. Nieuwsgierig als we zijn installeren we ook de Turbo USB-functie.

Te goed versleuteld
We duiken ook in de Additional Software, waar we nog MemeoBackup en ecoManager aantreffen. Met de ecoManager kan je de DriveStation in een energiebesparende modus zetten. Nadat we de DriveStation hebben losgekoppeld en weer aangesloten, zoals de installatie vroeg, krijgen we de schijf niet meer te zien in de Verkenner.

DriveNavigator komt nog wel tevoorschijn, maar aangezien we alles al geïnstalleerd hebben, zijn we er niet veel mee.

De oorzaak is wellicht de versleuteling. Nadat we de DriveStation op een andere computer aansluiten, daar de versleutelingsmodule op installeren en ons wachtwoord ingeven, krijgen we weer toegang tot de schijf. Erg nuttig was dat niet: deze buffel haalt op ons testsysteem een gemiddelde overdrachtsnelheid van amper 11 MB per seconde.

Buffalo DriveStation
Prijs: 104,99 euro (1 TB) (januari 2010)

PRO: Mooi
CONTRA: Traag, slechte software

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business