Nieuws

Transcend StoreJet 35T

De StoreJet 35T heeft een boekvorm, zoals de My Books van Western Digital. Daardoor kan je hem makkelijk rechtop zetten om plaats te besparen. Deze harde schijf van Transcend is volledig uitgevoerd in mat zwart plastic, met als enige blikvanger een knop aan de voorkant, met een lichtgevende ring er rond.

De kleur van de ring geeft aan of de TurboHDD USB-modus al dan niet is ingeschakeld. Daarvoor moet je natuurlijk eerst de software in kwestie installeren, waarna je zelf kan kiezen of je de snelle modus al dan niet wil gebruiken.

De snelheid van de bestandsoverdracht op ons systeem lag verrassend laag. In de gewone overdrachtsmodus geraakte de StoreJet 35T gemiddeld net niet aan de 9 MB per seconde. TurboHDD bracht niet veel beterschap: gemiddeld werd de 9 MB per seconde wel overschreden, maar daar hield de snelheidswinst ook meteen op.

Teleurstellende software
Wanneer je de StoreJet 35T aansluit, word je begroet door StoreJet Elite, van waaruit je alle functies kan beheren. Mogelijkheden zijn er genoeg; zo kan je gegevens versleutelen met 256 bit AES-encryptie, mappen back-uppen en synchroniseren en je logingegevens van Internet Explorer beheren.

De software zelf is jammer genoeg niet altijd even intuïtief te bedienen en de vertaling van de interface is niet echt topwerk. Sommige knoppen en aanduidingen zijn slecht vertaald en andere helemaal niet. In het AUTOLOGIN-venster zien we zo onderaan de knoppen ‘DELETE SELECTED’ en ‘VERVERSEN TOCHTBAND’ staan.

We hebben geen idee welk woordenboek de vertaler in kwestie gebruikte, maar we willen het wel eens lezen.

Met de knop aan de voorkant kan je de bestandssynchronisatie starten zonder zelf de software te moeten openen. Eens de synchronisatiejob gestart is, kan je hem niet meer stoppen en kan je StoreJet Elite niet sluiten. Behoorlijk vervelend als je per ongeluk 100 GB bent beginnen synchroniseren.

Transcend StoreJet 35T
Prijs: 134 euro (1,5 TB), 181 euro (2 TB) (januari 2010)

PRO: Back-upknop
CONTRA: Traag, matige software

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business