Nieuws

Freecom Hard Drive Secure

De Hard Drive Secure van Freecom is een behoorlijke klepper, zowel wat het formaat als het gewicht betreft. Gelukkig compenseert hij dat met een erg aantrekkelijk uiterlijk. Het omhulsel bestaat uit geborsteld aluminium, met een blinkend zwarte plastic voorkant. Daarop prijkt enkel een klein Freecom-logo.

Wanneer we de schijf aanzetten, worden er twee minuscule witte ledjes zichtbaar. In de doos zit geen cd of dvd, maar zodra we de schijf aansluiten kunnen zowel Mac- als pc-gebruikers een Freecom-menu oproepen om software te installeren. Daarbij zien we Turbo USB staan, die de bestandsoverdracht zou moeten versnellen en NTI Shadow, een back-upprogramma.

Het opvallendste is echter de RFID HD Protection. Bij de Hard Drive Secure worden twee plastic kaarten geleverd, waarmee je de harde schijf kan versleutelen. Eerst moet je de software installeren en de keycards activeren. Na dat proces moet je de harde schijf wel formatteren.

Wanneer je vervolgens met een keycard langs de voorkant van de Hard Drive Secure beweegt, gaat een van de ledjes rood oplichten en verdwijnt de schijf uit de Verkenner. Om terug toegang te krijgen, glij je er opnieuw met de keycard langs. Wanneer de schijf versleuteld is, kan je ze nog wel formatteren, dus tegen destructieve snoodaards werkt de beveiliging niet.

Gebruiksvriendelijke back-up
Bestanden kopiëren naar deze Freecom gaat aan een snelheid van ongeveer 24 MB per seconde, dus de Turbo USB-functie die we installeerden lijkt niet al te veel invloed te hebben. Het back-upprogramma is behoorlijk gebruiksvriendelijk en biedt meer dan genoeg opties om automatisch zijn werk te doen.

Alleen jammer dat je enkel een procentuele vooruitgang van het proces te zien krijgt en geen aanduiding van de tijd die er nog rest. Tijdens het back-uppen werkt de RFID-bescherming overigens niet.

Freecom Hard Drive Secure
Prijs: 89 euro (500 GB), 129 euro (1 TB), 159 euro (1,5 TB), 269 euro (2 TB) (januari 2010)

PRO:Goede software
CONTRA: Beveiliging wat omslachtig

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business