Nieuws

Western Digital My Book Elite

Het zal wellicht niemand verbazen dat de harde schijven uit de My Book-reeks van Western Digital eruitzien als boeken, zij het dan wel met een plastic kaft. Deze Elite voegt er nog een extraatje aan toe: op de rug van de kaft prijkt namelijk een display waarop je kan zien hoeveel ruimte er nog beschikbaar is op de schijf.

Dat wordt weergegeven met een balkje en een cijfermatige aanduiding. Erboven zie je de naam die je zelf aan de Elite kan geven. Vooral handig als je meerdere identieke exemplaren op je bureau hebt staan, iets wat met een capaciteit van 1 tot 2 TB wellicht niet nodig is. De schijfactiviteit wordt aangegeven met een wit ledlampje, niet groter dan een speldenkop.

Zodra we de Elite aan onze computer hangen, komen we terecht in WD SmartWare, een overzichtelijke tool die ons niet alleen een visueel overzicht geeft van de eigenschappen van onze My Book, maar ook van de andere schijven in onze computer.

Vreemde back-upmethode
In het tabblad Backup kan je zoals verwacht back-ups instellen. WD SmartWare scant je schijven en deelt alles onder in categorieën, zoals Mail, Movies, Music en Other. Je kan aanvinken welke categorieën je wil back-uppen, maar mappen selecteren is er niet bij. Met het tabblad Retrieve kan je bestanden herstellen, ofwel naar hun oorspronkelijke locatie, ofwel naar een speciale map.

Zelf verkiezen we toch een meer rechttoe rechtaan back-uptool dan deze aanpak.

Je kan de My Book Elite versleutelen met een wachtwoord en instellen na hoeveel minuten de schijf moet overgaan naar de slaapstand. Er staan zelfs diagnostische tools op om te kijken hoe het met de gezondheid van de schijf gesteld is. Van de bestandsoverdrachtsnelheid hadden we iets meer verwacht, op ons systeem schommelt die rond de 20 MB per seconde.

Western Digital My Book Elite
Prijs: 159,90 euro (1 TB), 199,90 euro (1,5 TB), 269,90 euro (2 TB) (januari 2010)

PRO: Handige tools
CONTRA: Minder handige back-up

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business