Nieuws

AOC Verifino V22+

AOC zet met de Verifino V22+ duidelijk in op design. Het scherm is slechts 18,5 mm dik en rust op een voet van gehard glas. Dit is mogelijk dankzij het WLED-backlight, dat veel minder plaats inneemt dan een traditionele lichtbron.

De V22+ is een typisch multimediascherm: het is voorzien van luidsprekers, maar bevat ook een 1,3 megapixelwebcam en microfoonluidsprekertjes. De aansturing gebeurt via een D-SUB- of HDMI-kabel. Deze HDMI-kabel wordt niet meegeleverd.

We vinden het een goede zaak dat monitorfabrikanten stelselmatig DVI-poorten door HDMI-aansluitingen vervangen. HDMI maakt het namelijk makkelijker om apparaten als spelconsoles aan te sluiten. Bovendien heb je alleen een simpele adapter nodig om de HDMI-kabel via een DVI-aansluiting te verbinden met je grafische kaart.

Standaardmodus toch het best
Standaard wordt een resolutie van 1.680 bij 1.080 beeldpunten weergegeven in een 16:10-verhouding. Een vierpuntsknop rond de aan-uitknop loodst je snel naar enkele belangrijke functies, zoals de volumecontrole en de ecomodus.

In deze ecomodus maak je eerst een keuze uit een aantal functies, zoals film kijken en spelletjes spelen, waarna het scherm zijn contrast en helderheid automatisch daaraan aanpast. De praktijk leert ons echter dat de standaardmodus meestal een beter beeld oplevert.

De beeldkwaliteit van de Verofino V22+ is aanvaardbaar, zonder ooit echt uit te blinken. Het contrast kent een mooi verloop, maar bij de standaardinstellingen neigen de kleuren naar groen. De Verifino V22+ heeft een richtprijs van 195 euro, wat ons niet overdreven duur lijkt voor een designscherm met ingebouwde webcam.

Heb je echter geen behoefte aan de multimediafuncties, dan zijn er betere schermen te vinden voor deze prijs.

Acer Verifino V22+
Prijs: 195 euro

PRO: zeer dun designscherm; mooi contrastverloop.
CONTRA: groene zweem bij standaardinstellingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business