Nieuws

Samsung Wave eerste telefoon met Bada

Op Mobile World in Barcelona heeft Samsung de Wave voorgesteld. Dat is de eerste telefoon die werkt met Bada, het besturingssysteem dat Samsung zelf heeft ontwikkeld.

Samsung liet eind vorig jaar weten dat het bezig is met de ontwikkeling van Bada, een besturingssysteem dat verderbouwt op de beproefde TouchWIZ-interface van het bedrijf. De Samsung Wave is het eerste toestel dat de mogelijkheden van Bada toont.

De Samsung Wave is gemaakt van een enkel stuk aluminium met een glazen amoled-display van 3,3 inch, met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het toestel wordt aangestuurd door een 1 GHz-processor en vertoont heel wat gelijkenissen met de Google Nexus One.

De interface, die TouchWIZ 3.0 genoemd wordt, kan grotendeels naar wens aangepast worden door de gebruiker en ondersteunt multitasking. Sociale netwerken zijn hip, en het is dus niet verwonderlijk dat er op de Samsung Wave de nodige aandacht besteed wordt aan dergelijke applicaties.

De Samsung Wave is bovendien de eerste smartphone die werkt met Bluetooth 3.0 en de draadloze 802.11n-standaard. En dat maakt het, in combinatie met het veelbelovende Badaplatform, een toestel om in de gaten te houden. Verkrijgbaar vanaf april 2010.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business