Nieuws

Sony Ericsson toont minismartphones

De opvallendste nieuwkomers op de stand van Sony Ericsson op Mobile World in Barcelona zijn de X10 mini en X10 mini pro. Het gaat om twee smartphones die nauwelijks groter zijn dan een creditcard.

Tot dusver waren smartphones makkelijk te herkennen omdat ze duidelijk groter zijn dan gewone gsm´s.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de pro ook een uitschuifbaar toetsenbord heeft. De gewone mini is enkel via touchscreen te bedienen. De eerste is daardoor vooral handig voor wie zijn mobieltje vaak gebruikt om te mailen.

Op zich is de X10 mini niet de kleinste of de dunste telefoon van het merk. Het gaat wel om een vrij exacte kopie van de grote broer, de X10. Net als dat toestel draait de smartphone op het besturingssysteem Android van Google.

Facebook en Twitter
Net als bij zowat alle andere nieuwe smartphones die in Barcelona worden gepresenteerd, is duidelijk werk gemaakt van een integratie van sociale netwerken op de telefoon. Bijna alle producenten hebben wel een eigen applicatie ontwikkeld om berichten van bijvoorbeeld Twitter en Facebook naar de gsm door te sturen. Bij Sony Ericsson kunnen zo ook per contactpersoon alle berichten op de verschillende netwerken samen worden bekeken.

De precieze prijs van het toestel is nog niet bekend. Volgens Sony Ericsson zal de mini iets goedkoper zijn dan de gewone X10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business