Nieuws

Google blijft in China

Sergey Brin, medeoprichter van Google, zegt dat het bedrijf een manier wil vinden om toch te blijven opereren in China. Google verdacht China vorige maand nog van een hackaanval op het bedrijf.

Brin sprak op de TED-conferentie in Californië voor het eerst in het openbaar over de aanval. “Ik wil een manier vinden om in het Chinese systeem te werken om informatie tot bij de mensen te brengen”, zei hij. “Het kan zijn dat we daar niet onmiddellijk in slagen, maar misschien wel binnen een jaar of twee."

Eerdere dreigementen
Vorige maand dreigde Google er nog mee China te verlaten, tenzij de regering ermee zou ophouden de zoekresultaten te censureren. Het bedrijft hoopte “binnen enkele weken” een oplossing te vinden. Ondertussen is er niets veranderd en de Chinese regering lijkt geen krimp te geven.

[related_article id=”158901″]

Google krabbelt terug
Het lijkt er dan ook op dat Google zich aan de censuur zal houden. Brin gaat niet verder in op de beschuldigingen gericht aan de Chinese overheid. “De Chinese overheid bestaat uit miljoenen mensen. Mocht een van hen de aanvallen uitgevoerd hebben, dan zou dat slechts een fragment van het beleid zijn.”

censuurchinagoogleinternetnieuwsoverheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen