Nieuws

Google geeft Wikipedia 2 miljoen dollar

Google heeft in een vrijgevige bui twee miljoen dollar geschonken aan de Wikimedia Foundation, de organisatie achter de populaire gratis encyclopedie Wikipedia.

Dat heeft Wikipedia-oprichter Jimmy Wales laten weten op Twitter. Een officiële aankondiging over deze donatie is er nog niet, die zou later volgen.

De Wikimedia Foundation heeft al wel vaker aangegeven dat zij krap bij kas zit, en dat alle giften welkom zijn om het online kenniscentrum verder te kunnen uitbouwen. Eind vorig jaar lanceerde Jimmy Wales nog een emotionele oproep om de Wikipedia-kas te spijzen.

[related_article id=”158901″]

Google heeft eigen encyclopedie
Google doet geregeld aan liefdadigheid, maar bij deze donatie zijn toch enkele bedenkingen te maken. Het past in de filosofie van de internetgigant om het open web te promoten, maar nog niet zo lang geleden lanceerde Google zelf een encyclopedie: Knol.

Een Wikipedia-killer is Google Knol niet geworden, maar het is wel een rechtstreekse concurrent van de open encyclopedie van Wales en de zijnen. Deze investering van twee miljoen dollar zou kunnen betekenen dat Google het Knolproject afsluit en voortaan de loftrompet steekt over Wikipedia als dé plaats waar de kennis van het wereldwijde web verzameld wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business