Nieuws

Android én processor op simkaart gepropt

Een simkaart is nauwelijks groter dan een halve postzegel en nog geen millimeter dik. Toch slaagde het Zuid-Koreaanse SK Telecom erin om alles wat je nodig hebt om Google Android te draaien in zo’n klein kaartje te proppen.

Het telecombedrijf onthulde de Android SIM deze week op het Mobile World Congress in Barcelona.

Binnenin zit een ARM-processor en 1 GB aan flashgeheugen om het besturingssysteem en andere gegevens op te slaan. SK Telecom zegt dat het om een prototype gaat en dat het momenteel nog geen plannen heeft om de kaart voor het grote publiek beschikbaar te maken.

[related_article id=”158662″]

Snel switchen
Door het gebruik van zo’n simkaart kun je heel gemakkelijk tussen verschillende toestellen switchen, zonder dat je je gegevens en instellingen verliest. Alle programma’s en data worden namelijk op de kaart bewaard.

De telecomoperator, overigens de grootste van Zuid-Korea, zal in april een serie simkaarten uitbrengen met een aantal voorgeïnstalleerde programma’s.

Op het Mobile World Congress zien we deze week nog meer bijzondere simkaartjes. Zo is er onder andere een kaart van een popgroep met hun muziekvideo’s erop en eentje in het thema van een voetbalclub. 
 

Androidmobilemobileworldmwc2010nieuwssimkaart

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen