Nieuws

Visuele interface uit film wordt realiteit

John Underkoffler, de bedenker van de visuele interface die acteur Tom Cruise gebruikt in de film Minority Report, heeft zijn uitvinding werkelijkheid gemaakt. Met de nieuwe technologie bestuur je de computer volledig met je eigen handbewegingen.

Met speciale handschoenen presenteerde Underkoffler de technologie, g-speak genoemd, op de jaarlijkse TED-conferentie in Californië. Hij zoomde in en uit op grote hoeveelheden foto’s en elk bestand kon hij draaien en keren in elke richting. Op een bepaald moment plukte hij verschillende personages uit een aantal filmpjes en plaatste die samen op een tafelscherm. De digitale personages bewogen afzonderlijk en konden met elkaar interageren.

Over vijf jaar voor iedereen
G-speak verandert de manier waarop we met computers omgaan. “Het idee van één mens, één computer, één scherm is voorbijgestreefd”, zegt Underkoffler. Met de g-speak-technologie kunnen meerdere personen tegelijk aan een gezamenlijk project werken.

Underkoffler zegt dat de technologie nu al in een aantal bedrijven gebruikt wordt en dat je als consument over vijf jaar computers zou kunnen besturen op deze manier. Maar wie onze website goed volgt, weet dat we waarschijnlijk dit jaar al met gelijkaardige technologie kunnen spelen. Denk maar aan Project Natal van Microsoft.

Minority Report
Underkoffler werkte als onderzoeker voor het MIT Media Lab op het moment dat hij werd gevraagd om mee te werken aan Minority Report. Hij kreeg de taak om een futuristische interface te bedenken die een aantal personages, onder wie Cruise, in de film zouden gebruiken. Tijdens de opnames deden de acteurs meestal alsof ze met de interface werkten, de beelden werden er achteraf dan opgeplakt. Gedurende zijn werk voor de film raakte Underkoffler overtuigd om deze technologie in de realiteit te brengen.

Bekijk een filmpje van hoe g-speak werkt.

g-speakguiinterfaceminorityreportnieuwsprojectentoekomst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals