Nieuws

Google aangeklaagd over Buzz

De klachtenstorm over Google Buzz neemt juridische vormen aan. Een aantal advocatenbureaus is een groepsrechtszaak (class action suit) gestart tegen het privacyschendend vehikel in Gmail.

Googles nieuwste poging tot een sociaal netwerk is al op luid boegeroep onthaald door vele Gmailgebruikers. De dienst verschijnt niet enkel ongevraagd in hun inbox, het blijkt dat Buzz de privacy niet zo nauw neemt en bovendien met een beveiligingslek zit.

Volgens de San Francisco Chronicle is er een klacht ingediend namens Eva Hibnick, een Amerikaanse vrouw. Zij vertegenwoordigt mensen die zich gebruikt voelen door de lancering van Buzz.

[related_article id=”158578″]

De advocaten beschuldigen Google van het overtreden van verschillende communicatiewetten. Vooral de zogenaamde Computer Fraud and Abuse Act zou geschonden zijn. Die omvat zaken als “het compromitteren van de vertrouwelijkheid van een computer” en “bewuste transmissie en opzettelijke schade”.

Niet opnieuw
In de aanklacht wordt zelfs expliciet de garantie van Google gevraagd dat het zijn Buzzacties in de komende jaren niet zal herhalen. Anders eist de aanklager een niet nader genoemd geldbedrag namens alle 31,2 miljoen gebruikers wereldwijd.

Google zelf beweert de klacht nog niet te hebben gezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business