Nieuws

YouTube Disco maakt naadloze videostreams

Met YouTube Disco introduceert de videosite een nieuwe functie waarmee je eenvoudig afspeellijsten kan genereren die automatisch afspelen. Op die manier hoopt de site zijn bezoekers langer bij te houden.

Het project komt er op neer dat je de naam van een nummer of artiest intikt, waarna er automatisch een (aanpasbare) afspeellijst wordt gegenereerd. Zo kan je bijvoorbeeld ‘gaga’ intikken om meteen een lijst muziekvideo’s van Lady Gaga te krijgen.

De video’s worden automatisch na elkaar afgespeeld, zij het met een paar seconden reclame tussen de clips. Tijdens een korte test merken we ook dat er naar het einde van de afspeellijst een paar soortgelijke artiesten opduiken. Al beslis je zelf welke nummers in welke volgorde worden afgespeeld.

Langer blijven
De bedoeling van YouTube is om met deze functie gebruikers langer op hun site te houden. Vandaag blijft de gemiddelde gebruiker zo’n vijftien minuten per bezoek op de site. Nu je zonder moeite uren muziekstreaming kan voorzien, wordt dat mogelijk een stuk langer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business