Nieuws

Facebook patenteert nieuwsfeed

Facebook heeft een goedkeuring voor een patent op zijn nieuwsfeed. De patentering kan gevolgen hebben voor andere sociale netwerken die een soortgelijke gepersonaliseerde nieuwslijst hebben.

Het gaat volgens Allfacebook.com over een patent dat “dynamisch een nieuwsfeed voorziet over een gebruiker of een sociaal netwerk.” Al denkt de site dat Facebook er vooral andere sociale netwerken mee wil aanklagen. Intussen hebben de meeste soortgelijke sites immers een vergelijkbare nieuwslijst.

Facebook patenteert nieuwsfeed.

De patentaanvraag dateert al van 2006, lang voor andere sociale netwerken een nieuwsfeed hadden. Het gaat om een brede interpretatie, bijvoorbeeld om het genereren van nieuwsitems, het toevoegen van links, die slechts voor een beperkt publiek zichtbaar maken (bijvoorbeeld je vrienden) en het geven van een volgorde van die items (zie foto).

Die zeer statische omschrijving is overigens al lang van kracht. Zo kan je zelf kiezen om je statusupdate publiek of privé te maken, of zelfs specifiek voor enkele vrienden leesbaar te maken. Ook worden populaire links, of updates van vrienden waar je veel (online) contact hebt meestal prominenter getoond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business