Spelontwikkelaar Zynga riep zijn gamers via Facebook op om geld te doneren voor Haïti en de slachtoffers van de aardbeving. Het bedrijf maakte 879.700 euro over naar het Haïtifonds. Maar het geeft nu toe dat het een even grote som heeft achtergehouden. Via de populaire Facebookspelletjes Farmville en Mafia Wars, ontworpen door Zynga, zamelde het […]

Advertentie

Spelontwikkelaar Zynga riep zijn gamers via Facebook op om geld te doneren voor Haïti en de slachtoffers van de aardbeving. Het bedrijf maakte 879.700 euro over naar het Haïtifonds. Maar het geeft nu toe dat het een even grote som heeft achtergehouden.

Via de populaire Facebookspelletjes Farmville en Mafia Wars, ontworpen door Zynga, zamelde het bedrijf een totaalbedrag van 1.759.401 euro in, door donaties van gamers. De spelers konden in het spel extra voorwerpen aankopen. Het bedrag zou naar het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gaan, om zo de slachtoffers in Haïti te helpen.

Gisteren nog ontkende de woordvoerder van het bedrijf, Shernaz Daver, dat Zynga geld achtergehouden zou hebben. Vandaag gaf hij in een e-mail aan Socialmediatoday dan toch toe dat het bedrijf de helft van het geld niet heeft overgemaakt.