Nieuws

Spel Microsoft kan op drie systemen

Op het recente TechEd-event in Dubai heeft Eric Rudder van Microsoft een spel getoond dat je zowel op de pc als op de Xbox 360 en Windows Phone 7 kunt spelen.

De Indiana Jones-game die de mogelijkheden van het crossplatform-gamen aantoont, werd achtereenvolgens op de drie systemen gespeeld. In het geval van Windows Phone 7 gaat het om een prototype.

Online bewaard
Nieuw is dat de voortgang in het spel automatisch wordt opgeslagen en online bewaard. Daardoor kunnen gamers afwisselen tussen de systemen waarop ze spelen. Thuis spelen ze het op de pc, bij vrienden op een Xbox 360 en in de trein of bus op hun telefoon met Windows Phone 7.

De programmeercode van het spel is in de drie gevallen voor negentig procent gelijk. Dat maakt de techniek aantrekkelijk voor ontwikkelaars. Ze kunnen zo eenzelfde product via drie wegen aanbieden. De overige tien procent bestaat uit code voor platformafhankelijke besturing.

Op Windows Phone 7 verloopt de aansturing via touchcontrols en de ingebouwde accelerometer. De pc- en Xbox 360-versie worden met de klassieke muis-toetsenbordcombinatie en een gamepad bestuurd.

De demo van het getoonde Indiana Jones-spel werd ontwikkeld met Visual Studio. Voor de software van de Windows Phone 7-versie maakte Microsoft gebruik van XNA en Silverlight.
.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business