Nieuws

Eerste 3D-tv’s binnenkort in de winkel

Sony start op 10 juni met de verkoop van zijn nieuwe lijn 3D-tv’s in thuisland Japan. Andere regio’s volgen later.

Sony’s instapmodel met een beelddiagonaal van 46 inch gaat over de toonbank voor 350.000 yen, omgerekend een kleine 2.900 euro. Veel geld als je weet dat je voor een vergelijkbaar model zonder 3D-functie ongeveer de helft moet neertellen. Je krijgt er wel twee 3D-brillen bij.

Brilletjes
Op dezelfde dag dat Sony deze aankondiging doet, maakt concurrent Samsung zijn nieuwe lijn voor de Amerikaanse markt bekend. Het goedkoopste lcd-model van 46 inch ligt er in mei in de winkels en moet ongeveer 1.250 euro kosten. Ook hier krijg je twee 3D-brilletjes. Samsung verkoopt momenteel al 3D-tv’s in Amerika.

[related_article id=”152275″]

Speelt geld geen rol, dan kun je vanaf april het luxe 55 inchmodel van Samsung importeren voor een dikke 5.000 euro. Voor dat bedrag krijg je wel een 3D-tv met ledverlichting, een afstandsbediening met touchscreen waarop je tv kan kijken, ondersteuning voor wifi en nog veel meer lekkers.

Best Buy
Buiten Sony en Samsung bekent Panasonic ook kleur. Vanaf vandaag zijn hun eerste 3D-tv’s namelijk verkrijgbaar bij de Amerikaanse hardwareketen Best Buy. Deze PVT25-serie kreeg trouwens de ‘Best of CES’-award van technologiewebsite CNet tijdens de jaarlijkse Consumer Electronics Show in januari.

Hoewel deze technologie nog in haar kinderschoenen staat, gokken de fabrikanten op de populariteit van recente 3D-kaskrakers als Avatar en Alice in Wonderland 3D, die vanaf vandaag bij ons in de zalen speelt.

Naast de aankoop van een nieuwe tv heb je trouwens nog een blu-rayspeler speler met 3D-ondersteuning nodig, wil je van deze nieuwe technologie kunnen genieten. Ook is het aanbod aan 3D-films momenteel nog beperkt.

Discovery Channel
Maar als het aan Sony ligt, komt daar snel verandering in. Eerder dit jaar kondigden de Japanners een overeenkomst aan met Discovery Channel en IMAX voor een 3D-zender. En ook ESPN hoopt dit jaar nog een 3D-kanaal op de kabel te zwieren. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business