Nieuws

Jaangle 0.98 build 967.0

Muziekspelers zijn er genoeg, maar er zijn er maar weinig die flexibiliteit kunnen combineren met gebruiksvriendelijkheid. Jaangle komt aardig in de buurt.

De eerste keer dat je Jaangle opstart, krijg je de kans om de locatie van je muziekcollectie aan te geven. Hierna worden al je liedjes gescand en geïmporteerd in de Jaangle-bibliotheek. Dat gaat overigens verrassend snel, het duurt amper tien seconden om drieduizend liedjes te verwerken.

Jaangle geeft je songs in een mooie boomstructuur weer. De hiërarchie van deze boom kies je zelf uit een twaalftal sets. Per element van de hiërarchie kun je kiezen hoe gesorteerd moet worden, bijvoorbeeld de artiesten op naam en dan hun albums op jaartal.

[download_file]

Foto’s, biografieën en teksten
De visuele stijl van deze boomstructuur kun je eveneens aanpassen. Standaard heeft Jaangle een afbeelding voor elke artiest – met dank aan Last.fm – en een afbeelding per album, die Jaangle uit je eigen collectie haalt of eventueel van Amazon downloadt.

Wanneer je in de boom bijvoorbeeld een artiest selecteert, dan krijg je rechts een overzicht van alle liedjes van die artiest. Onder aan het scherm krijg je een biografie te zien van de artiest, die ook van Last.fm gehaald wordt. Verder kun je in datzelfde informatiepaneel liedteksten weergeven die via Google worden gezocht.

Links in het venster bevindt zich een afspeellijst, waar je liedjes kunt toevoegen die na elkaar zullen worden afgespeeld. Jammer genoeg lukt het niet om er hele artiesten of albums uit de boomstructuur naartoe te slepen. Gelukkig kan dat wel vanuit het contextmenu.

Jaangle beschikt over nog veel meer mogelijkheden, waaronder een minispeler, een leuk gemaakte muziekquiz die op je eigen muziek is gebaseerd en een afspeelgeschiedenis. Een erg veelzijdige speler dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business