Microsoft verliest rechtszaak Word opnieuw

Microsoft heeft in de VS opnieuw de rechtszaak tegen i4i verloren. De rechter bevestigt de eerdere uitspraak dat het programma Word een patent rond de XML-technologie van i4i schendt.

“We zijn bijzonder tevreden met de blijvende beslissing van het hof om de schending overeind te houden”, zegt i4i-oprichter Michel Vulpe in een mededeling. Volgens het bedrijf heeft de rechtbank dit keer een gedetailleerdere analyse gemaakt waaruit blijkt dat Microsoft met opzet het patent heeft geschonden.

Drie jaar oude zaak
De rechtszaak tussen i4i en Microsoft werd al in maart 2007 opgestart en draait om het gebruik van bepaalde XML-technologie in Word 2003 en Word 2007. I4i heeft hier een patent op en won de rechtszaak in mei 2009.

[related_article id=”161452″]

Microsoft moest van de rechter toen tweehonderd miljoen dollar ophoesten. Maar de softwaregigant ging in beroep. In augustus vorig jaar kwam daar nog eens een veroordeling bij. Daardoor moest Microsoft de technologie uit Word halen. Anders mocht het product niet meer verkocht worden, op straffe van dwangsommen.

De Wordsoftware is intussen wel aangepast, maar Microsoft ging begin januari opnieuw in beroep tegen de XML-veroordeling. Het vroeg een nieuwe hoorzitting. Die is nu dus geweest. De Amerikaanse rechter blijft vasthouden aan de eerste uitspraak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business