Nieuws

Google lanceert speelse RSS-lezer

Google lanceert met Google Reader Play een speelse variant van zijn populaire RSS-lezer. Maar het is niet de bedoeling dat Reader wordt vervangen.

Met Googles RSS-lezer Reader kun je snel en overzichtelijk de laatste nieuwsberichten van je favoriete sites volgen. Voorwaarde is wel dat je de tijd neemt om het programma in te stellen. Google Reader Play maakt het de gebruiker op dat gebied makkelijker.

Interactieve diashow
De ontwikkelaars kozen voor een visuele benadering van het RSS-lezerconcept. Elk item wordt centraal weergegeven met een foto of video die automatisch uit de bron wordt geplukt. Wil je het volgende onderwerp zien, dan klik je op het pijltje op de filmstrip onder in beeld. Een soort interactieve diashow dus.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe lezer is een stuk slimmer geworden. Als je tijdens het bladeren door het nieuws af en toe op de nieuwe Like-knop klikt, stelt Google Reader Play na verloop van tijd nieuwe onderwerpen voor die aansluiten bij je voorkeur.

Daarnaast kan je kiezen voor een nieuwsoverzicht op basis van verschillende categorieën. Google baseert zijn nieuwskeuze trouwens op de feed Recommended Items in Reader. En omdat Reader en Play dezelfde structuur hebben, worden veranderingen in de ene applicatie ook in de andere weergegeven.

Gmail
Als je gebruik wilt maken van de Recommended Items, de Like-functie of nieuws delen, moet je wel beschikken over een Gmailaccount. Neem je echter genoegen met een nieuwsoverzicht op basis van categorieën, dan is dat niet verplicht, in tegenstelling tot bij de voorganger.

Omdat Reader Play nog in een experimentele fase verkeert, wordt het voorlopig nog aangeboden via Googles applicatielaboratorium Google Labs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business