Nieuws

Targus USB 2.0 Docking Station ACP51EUZ

Wie met een draagbare computer pendelt tussen verschillende werkplekken, weet hoe vervelend het kan zijn om telkens alle randapparatuur opnieuw in het toestel te moeten pluggen. Een dockingstation lost dit probleem op.

Maar helaas hebben draagbare computers zelden een aansluiting voor zo’n dockingstation. De Targus ACP51EUZ pakt dit probleem aan via de USB-poort.

Het dockingstation zelf is een langwerpig bakje dat ook onder je notebook geplaatst kan worden. Zo wordt het toetsenbord iets gekanteld en ligt het in een natuurlijkere positie om te typen.

Voor de installatie moet je gewoon de drivers installeren en het toestel in een vrije USB-poort op je laptop pluggen. Het dockingstation biedt plaats aan vier USB-apparaten, een netwerkaansluiting, een microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting en een DVI-connector.

Beeldsignaal wordt gecomprimeerd
Onze ervaringen zijn gemengd. Over de geluids- en beeldkwaliteit kunnen we niet klagen, maar er zijn wel andere nadelen. Zo schiet het processorgebruik pijlsnel de hoogte in zodra er iets gebeurt via het dockingstation. Een USB 2.0-kabel biedt niet dezelfde bandbreedte als een videokabel, waardoor het beeldsignaal door de processor gecomprimeerd moet worden.

Zolang er niets gebeurt op het aangesloten scherm, ligt dit processorgebruik maar enkele procenten hoger dan normaal. Maar zelfs even heen en weer bewegen met de muis doet het op onze dualcore 2 GHz-processor al boven de veertig procent pieken. Veeleisende applicaties voer je dus beter niet uit, maar gewoon kantoorwerk kan zonder problemen.

Tijdens onze tests wordt het tweede scherm ook een aantal keren niet herkend als het testsysteem uit de slaapstand ontwaakt. Even de USB-kabel uittrekken en opnieuw insteken lost dit probleem in enkele seconden op.

Targus USB 2.0 Docking Station ACP51EUZ
Prijs: 160 euro (maart 2010)

PRO: slechts één kabel om al je apparaten aan te sluiten op je draagbare computer.
CONTRA: hoog processorverbruik; scherm ontwaakt niet altijd uit slaapstand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business